lørdag 17. oktober 2009

Marlene Dietrich og Sven Elvestad

Marlene Dietrichs Blaue Engel vakte sensajon i 1930.
Sven Elvestad tok livet av seg på vei til Israel i en journalistisk undersøkelse av opprettelsen av staten Israel i samarbeid mellom jøder og nazister.

Marlene Dietrichs navn innehar betydningen at Mamma Isis er alene og ikke har noe med Ra å gjøre. Hun blir kjent i forbindelse med en gryende nazisme og kan sees som en virkeliggjøring av kvinnen som løve i tilnærmingen til Ra, sett som en del av en generell oppvåkning om Egypt som vårt egentlige utgangspunkt i forståelse av oss selv som mennesker.

Navnet Israel har ganske sikkert ført til at betydningen av Isis har gått fra å være Gudinnen til Is, Iskrem, øyne etc. Is-Ra-El i betydningen El som setter fyr på noe.
Dessuten er det mulig å se Jesus' Far i Himmelen som en bearbeidelse av Ra som undergansfenomen i Egypt stående i forhold til en lignende undergangsstemning i Israel.
Problemet var opplagt at Isis kun levde videre via Jesus som talsperson og virkeliggjører.

Det blir da en opplagt tolkning at nazistene brukte Dietrichs navn i forhold til jødehat.
Hvis Marlene-navnet sees i forhold til staten Israel er den første tanken at staten Israel ikke fantes, den måtte skapes for at det kunne bli brukt som motstandsargument.

.
.
.

Omtrent på samme måte som plassering av sykehusavdelinger i nærheten av mennesker med diagnostikk forresten, og maling av hvite vegger i okkuperte nærliggende hus....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar